Temperance Movement - Next big thing!!!

Tre takter. Det var det enda som behövdes för att vi skulle förstå att det vi hör är nästa stora engelska rockband. Bandet är bara ett år gammalt och har själva släppt en EP som dom säljer från sovrummet, lagt ut några youtube videos från inspelningarna och spelat ett tio konserter i London och Glasgow. På de 10 konserterna har bandet gått ifrån att vara helt nya och okända till att dagar efter biljettsläpp sälja ut stora klubbar. Bandet släppte precis sin andra Englandsturné och biljetterna säljer slut i rasande takt i samtliga städer. Videon till låten "Only Friend" har redan  passerat 100000 visningar.

Visst längtar vi alla efter Riktig Rock´n Roll emellanåt? Det finns ett sug efter band som på ett trovärdigt sätt spelar Classic Rock i
samma anda som The Faces, Stones, The Band eller Little Feat. Framgångarna för Rival Sons är ett exempel på det och att höra
The Temperance Movements låtar pekar åt det hållet fast mer moget och ännu mer musikaliskt. Samtidigt finns det i musiken nästan samma andliga känsla som Israel Nash Gripka och Deadman skämt bort oss med mixat med boogien och svänget från klassband som AC/DC och Black Crowes. The Temperence Movement har helt enkelt soul!

Det är mycket amerikanskt när man först lyssnar på The Temperance Movement. Men efter en stund så märker man att det finns något som ändå sticker ut från bandets americana rock. Likt andra brittiska band klart inspirerade av amerikansk Real Deal Music så finns det ett låtskriveri som du sällan finner i USA.
En känsla för pop, riff och refränger som på ett oförskämt sätt fångar lyssnaren och får den att stanna upp och fastna. Alla som är
fans till Stones, Beatles, Kinks, Mumford & Sons, The Clash och Primal Scream vet vad vi menar. En brittisk tradition att tolka musiken man älskar och beundrar från USA på ett sätt som lockar en jättepublik.

Allt är coolast när det startar. Likt flera av sina brittiska föregångare så startade The Temperance Movement sin internationella satsning med att turnéra Skandinavien. Det finns åtskilliga som ångrar att man inte såg Beatles eller Stone i folkparkerna på tidigt 60-tal innan det blev stort och chansen försvann.

Bandet gjorde under försommaren hela 12 spelningar i vårt avlånga land, och dom som var
där sa att det här är början till något riktigt stort!

Och den 13 September släpper bandet sitt självbetitlade debutalbum på Earache Records med exklusiv distribution genom Sound Pollution!

För ytterligare information / intervjuförfrågningar kontakta:
Carl von Schewen: carl.vonschewen@soundpollution.se

 

Dela