21OCTAYNE - Into The Open - ett nytt spännande band släpper sitt debutalbum!

21OCTAYNE är den nya generationen av modern tung hårdrock!

Med välkända musiker från band som RHAPSODY, AXXIS & PAUL GILBERT BAND är man tillsammans med sångaren Hagen Grohe, som också sjunger i Joe Perry Project (Aerosmith) ett band som inte har några som helst musikaliska begränsningar.

Marco Wriedt: ”Jag träffade Alex Landenburg för första gången under sommaren 2008 när vi letade efter en ny trummis till mitt band Axxis, och när jag gick in i replokalen där Alex höll på att sätta upp sina trummor klickade det omedelbart mellan oss!

I augusti 2010 träffades man tillsammans med basisten Andrew ” The Bullet” Lauer för att jamma lite - bara för att direkt inse att det blev perfekt magi i rummet och bara det gjorde att alla ville fortsätta .

Tillsammans började man leta efter en sångare som passade deras gemensamma vision!

Basisten kom på den perfekta lösningen: Joe Perry sångaren Hagen Grohe .

Andrew: " Han dök upp i mitt huvud helt plötsligt och jag ringde honom och han blev genast intresserad - så han kom över och vi spelade några väl valda covers och redan efter en timme visste jag  . . .  Vi hade hittat den saknade länken!

Hagen: " Vi har så många mål med det här bandet och vi kan inte vänta med att få spela våra låtar live! Eftersom vi inte är begränsade till endast en musikalisk genre, är jag övertygad om att vi kommer att kunna nå en mycket bred publik.

För bandet är det viktigt att vi skapar något nytt, att övervinna gränser och att bygga något som musikaliskt för in våra fans in i det nya decenniet, långt bort från klichéer eller begränsningar .

Och bara de som lyssnar noga kommer att upptäcka vad 21 OCTAYNE är byggt på ...

Bandet har gjort ett fåtal väl valda spelningar i Tyskland och det var länge sedan som ett band har fått så bra respons!

Den 23 Maj släpper bandet sin debutplatta, ”Into The Open” på AFM Records med exklusiv distribution genom Sound Pollution.

 21OCTAYNE - Hagen Grohe (sång) - Marco Wriedt (gitarr) - Andrew “Bullet” Lauer (bas) - Alex Landenburg (trummor)

Dela