Rival Sons - nytt album och dessutom klara som support för Aerosmith på Tele2 Arena 1 juni

Ett av de mest hyllade och snabbast växande rockbanden under 10-talet, Rival Sons, som är aktuella med nya albumet ”Great Western Valkyrie” som släpps den 4 juni och nu står det klart att de dessutom är Sverigeaktuella – Den 1 juni öppnar de för Aerosmith på Tele2 Arena i Stockholm! De är även klara för en spelning på Storsjöyran i Östersund senare i sommar.

Senaste åren har Rival Sons varit här flera gånger. Samtliga Sverigekonserter har varit både hyllade och slutsålda, och festivalkonserterna enormt välbesökta. Sverige älskar Rival Sons och kärleken verkar vara besvarad. Spaltmeter kan ägnas åt att beskriva deras rå-rökiga träskboogie som har allt gemensamt med Led Zeppelins souliga gung och Son Houses delta-blues.

Nu är det alltså äntligen dags att återigen få uppleva den angenäma käftsmäll som Rival Sons är när de spelar live. Att de dessutom gör detta tillsammans med inga mindre än Aerosmith känns inte bara självklart och rätt, utan helt fantastiskt bra.

”GREAT WESTERN VALKYRIE” är uppföljaren till 2012 års kritikerrosade ” Head Down”, som av Englands Classic Rock Magazine kallades ”en helhjärtad rock platta”. ”GREAT WESTERN VALKYRIE”  är producerad av Dave Cobb som samarbetat med bandet flera gånger tidigare och är inspelad i LCS Studios in Nashville.

Rival Sons - GREAT WESTERN VALKYRIE släpps på Earache Records med exklusiv distribution genom Sound Pollution.

Dela