Evergrey - Hymns For The Broken - Nytt album

Evergrey, ett av Sveriges mest originella metalband var ytterst nära att gå i graven. Men det som kunde ha betytt slutet för Evergrey blev istället en nystart.

Sångaren & gitarristen Tom Englund gick i veckor och grubblade på hur han skulle få sitt skötebarn på rätt köl igen. Bandets förra album ”Glorious Collision" hade fått honom att tappa inspirationen. Kanske var det det att tre av bandets medlemma lämnade bandet redan 2010, eller var det kanske att musiken och allt runt omkring till slut bara handlade om den affärsmässiga sidan. Hursomhelst, Tom var inte långt ifrån att kasta in handduken.

Ödet hade dock andra planer för Tom och hans Evergrey. Plötsligt befann han sig tillsammans med sina gamla bandmedlemmar, ett möte som inte var planerat men det mötet resulterade i ny energi för Tom. Så istället för ett avslut, går bandet in i studion och nu med  Henrik Danhage (gitarr) & Jonas Ekdahl (trummor) som var medlemmar i bandet fram till 2010 tillbaka som permanenta medlemmar. Inspelningarna resulterade i "Hymns For The Broken“, utan tvekan bandets starkaste album under deras 16-åriga karriär!

Skivan är producerad av Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe, Primal Fear) eftersom bandet  instinktivt visste att han var rätt man för jobbet.

Evergrey är inte ett politiskt band men inget kunde vara längre från sanningen om att ”"Hymns For The Broken" handlar om människans kamp ett tema som alltid varit viktigt för Tom och hans Evergrey.

EVERGREY - Hymns For The Broken" // Release 20140926 

Dela