Duncan Reid (ex The Boys) and the Big Heads är tillbaka med det andra, svåra albumet!

Det finns bara två personer i hela världen som kan göra anspråk på att ha spelat med Ramones utan att ha blivit taggade med "Ramone" som efternamn. Duncan "Kid" Reid är en av dem.

Som sångare och basist i Joey Ramones favoritband, The Boys, red Duncan på toppen av punkvågen under det sena 70 talet, ett större kollektiv av vänner och kamrater som inkluderade Sex Pistols, The Clash, Generation X och en mängd andra pionjärer. The Boys, blev en av de mest älskade och inflytelserika banden och bandet var ett av punkvågens partyband, med mycket mer Faces-röjande än politiska ambitioner. Bandet fick smeknamnet ”The Beatles Of Punk” tack vare sina harmonier och känsla för pop.

Våren 2013 släppete Duncan Reid en platta med sitt nya band, en platta med titeln ”Little Big Head”. Och kvar fanns både harmonierna och melodierna!

Bandet turnerade världen över, bland annat besöktes Sverige två gånger och överallt där bandet drog fram blev det fest! Duncan säger själv att här och nu hittar han sina roligaste turnéminnen! Han och bandet hyllas av en unison publik!

Och nu är det dags att göra den där andra "svåra" plattan. Sagt och gjort, Duncan Reid And The Big Heads gick in i studion och spelade in! Och för att undvika missförstånd så heter plattan ” The Difficult Second Album”.

Hur svårt kan det vara? Redan tre låtar in på skivan hör vi att Duncan och hans Bigheads är på bana igen, bandet bjuder på 12 klassiska handklappsvänliga powerpopspår. Svårare än så är det inte!

Dela