Blackberry Smoke släpper nytt album & turnerar i Sverige.

Vi har helt kapitulerat inför detta band från den djupaste amerikanska södern. När Blackberry Smoke senast besökte Stockholm knockade de oss, och den utsålda lokalen, med sin cocktail av gospel, bluegrass, arenarock, soul och en rejäl dos outlaw country.

Och i februari kommer ett helt nytt studioalbum med Blackberry Smoke. 12 låtar producerade avBrendan O'Brien (AC / DC, Black Crowes, Soundgarden, Pearl Jam).

Och ny kommer dessutom kvintetten tillbaka till Sverige för att stilla vår abstinens. Tre spelningar runt om i landet. Malmö, Göteborg & Stockholm!

Bandet fick sitt genombrott i Europa med albumet ”The Whippoorwill” och gjorde efter det en bejublad Europaturné, Live plattan / DVD´n "Leave A Scar" bekräftade det vi sett live och nu är det alltså dags för en helt ny skiva. 

Blackberry Smoke har varit aktiva som band sedan år 2000 och turnerat tillsammans med bland andra Zac Brown Band, ZZ Top, George Jones och Lynyrd Skynyrd. Genom aktivt turnerande i hemlandet och flera svängar i Europa har bandet svetsats samman till en grad som gör det omöjligt för nya ögonvittnen att inte kapitulera inför deras tunga och innehållsrika sydstadsrock….

 

Dela