Abramis Brama skriver kontrakt med Black Lodge Records

Abramis Brama skriver kontrakt med Black Lodge Records, som släpper bandets sjunde studioalbum ”Tusen år” den 20 april.

”Tusen år” är ett fokuserat, tätt och tungt album som är troget bandets ideal – riffen, groovet och de svenska texterna – men också gräver djupare med tänkvärda, poetiska texter som såväl hyllar som beklagar vår mänskliga existens, från tidens begynnelse till en okänd framtid.

Abramis Brama för vidare en tradition av tung rock sjungen på svenska, vilken startade i slutet av 60-talet med band och artister som November och Pugh Rogefeldt. Till bandets musikaliska influenser räknas de självklara förfäderna och riffmästarna Black Sabbath, Led Zeppelin, Mountain och Cream, men också psykedelia och svensk folkmusik.

Tusen år” spelades in och mixades av Mats Torkelsson i Hagaton Musikstudio i Stockholm. Skivan innebär en form av 20-årsjubileum för Abramis Brama, i och med att bandets klassiska låt ”Mamma talar” fick sina första spelningar i P3 under 1998. Året därpå släpptes debutalbumet ”Dansa tokjävelns vals”, vilket snabbt följdes av en rad hyllade skivor, inklusive ”Rubicon” 2005 och den P3 Guld-nominerade ”Smakar söndag” 2009.

Fredrik Lindström kallar Abramis Brama för Sveriges mest konsekventa band. ”För att vara konsekvent så måste man ha bra självkänsla. Abramis Brama sjunger om medmänsklighet, ansvar och existens med ett brinnande engagemang som skulle få Strindberg att ta tillbaka sina ord om att hans eld var den största i Sverige.”

 

 

 

Dela