Sound Pollution är ett av de största och mest framgångsrika företagen inom alternativ musik i Skandinavien med en historia på mer än 25 år i branschen

Om oss

Sound Pollution är ett av de största och mest framgångsrika företagen inom alternativ musik i Skandinavien med en historia på mer än 25 år i branschen, och har stor erfarenhet inom en rad områden. Under det paraply som är Sound Pollution hittar du en av Skandinaviens största oberoende musikdistributör med fler egna skivbolag, avdelning för promotion, skivaffär, postorderservice och eget förlag - Sound Songs Pollution AB.

På musikdistribution sidan representerar vi både svenska och internationella skivbolag. Vi arbetar ofta med skivbolag som har en stark identitet och som har valt att tydligt profilera sin etikett. Med kompetent personal har vi möjlighet att få ut det mesta av de mesta av de produkter vi marknadsför och säljer. Bland skivbolagen vi representerar i Skandinavien-territoriet hittar du AOR Heaven, Black Mark, Candlelight, Earache, Gan-Shin, Hopeless Records, Massacre, Out Of Line, Rise Above, Season of Mist, Southern Lord och Hassle Records för att nämna några.

Vi har en unik set-up och kan erbjuda en världsomspännande distribution både fysiskt och digitalt.

Med vår egen avdelning för promotion erbjuder vi flera olika lösningar. Förutom fullständig marknadsföring erbjuder vi även marknadsföring för utvalda produkter mot selektiva kanaler. På den digitala marknaden har vi bästa tänkbara kunskap och är fullt medvetna om hur viktig denna del av industrin har blivit. Vi söker alltid efter nya marknader och vår digitala avdelning är alltid up-to-date och intresserade av nya, kreativa lösningar för att göra de produkter vi säljer synliga. Sound Pollution har också egna interna etiketter - Black Lodge och Wild Kingdom med artister som Bullet, The Hellacopters och Sabaton. Butiken Sound Pollution i Gamla Stan har sedan början varit en av de viktigaste butikerna i Sverige med ett stort utbud av alternativ musik. Tillsammans med postorderföretagtjänsten når vi kunder över hela världen. Förlaget är idag en av de snabbast växande delarna av företaget och genom vårt samarbete med Sony / ATV Music Publishing har vi erfarenhet och den kunskap som krävs.

Dela